Lehning, produits naturels pour toute la famille

LEHNING

Logo Lehning Laboratoires

Lehning, een familieverhaal

DE FRANSE PIONIER VAN DE HOMEOPATHIE

René Lehning is één van de pioniers van de homeopathie. In de jaren dertig volgde hij een opleiding homeopathische geneeskunde. Zijn eerste ontwikkelde geneesmiddelen waren geneesmiddelen voor de Spaanse griep. Aangemoedigd door de goede werking ervan, richtte Lehning het Laboratorium Lehning op in 1935. De oprichting van het bedrijf staat synoniem voor het ontstaan van mechanische productie en vermarkting van homeopathische en fytotherapeutische geneesmiddelen.

VERNIEUWING VAN DE FYTOTHERAPIE

Het vermarkten van fytotherapeutische producten was op zich ook nieuw, want kruideniers sloten indertijd hun deuren, ten voordele van apotheken. Het Laboratorium Lehning was expert in 100% natuurlijke behandelingen en droomde ervan om de kracht van planten in te zetten voor homeopathische en fytotherapeutische doeleinden. Het bedrijf registreerde al zijn formules bij het Ministerie voor Gezondheid na de Tweede Wereldoorlog in 1948.

EEN VOORUITGANG IN FRANKRIJK

Het Laboratorium Lehning groeide en werd gedreven door hun belangrijkste product: de L52 tegen griepachtige toestanden. Ondertussen won homeopathie terrein, maar het domein werd pas in 1965 officieel erkend door Pharmacopée Française.

EEN INTERNATIONALE ONTWIKKELING

Ten gevolge van een geslaagde groei in Frankrijk en mede dankzij de overname van het bedrijf door Gérard Lehning, zoon van de oprichter, maakte het Laboratorium Lehning zijn internationale opwachting:

  • Oprichting van filialen in Spanje, Duitsland en Portugal
  • Partnerships met verdelers in België, Italië, Canada, de VS, Pakistan enz.

Het bedrijf wordt momenteel vertegenwoordigd in 20 landen, maar blijft trouw aan zijn initiële credo, namelijk de ethische principes van natuurlijke gezondheid respecteren. Sinds 2003 is het bedrijf in handen van Stéphane Lehning, kleinzoon van René Lehning.